ZINGEN & ZANGLES

deskundigheid, professionaliteit, empathie en ruim 20 jaar ervaring vormen de basis voor mijn motiverende en individuele lesaanpak. Geschoold als klassiek sopraan, maar geïnteresseerd in vele andere stijlen, benader ik de stem vanuit vele invalshoeken. Bovendien heb ik tijdens en na mijn studie masterclasses en bijscholingen gevolgd in de barocke vokalmusik, in belcanto, in liedinterpretatie, in de methode Pahn, en in de lax vox methode.

In mijn zanglessen wordt aan alle facetten van de stem gewerkt, maar er wordt ook gelachen, gezweet, partijen voorbereid, zenuwen en onzekerheden – waar het maar kan – uit de weg geruimd, teksten bekeken, en muziek en gedichten uitgeplozen.
Zingen bij mij betekent dat we op zoek gaan naar jouw stem die je al je hele leven bij je draagt. We gaan dus op zoek naar jouw zingende zelf. Ieder mens is uniek en zo ook iedere zanger, en in mijn lessen, coaching en cursussen gaat het om de zanger(es) die voor mij staat; om jou dus!

Ademhaling, support, twang, stem, toon, effecten, expressie, interpretatie, improvisatie en podiumprésence zijn onderdeel van de lessen, en deze zijn voor beginners, gevorderden en professionals, en kan individueel of in een groep.
Naast het leren kennen van je eigen stem, help ik je o.a. verder met een betere zangtechniek: het verbeteren van je hoogte, stemkleuring, solo zingen of technische blokkades uit de weg ruimen.
Sinds kort werk ik ook hier met de CVT methode. Deze methode sluit uitstekend aan bij mijn benadering van zingen en vorig jaar ben ik gestart met de 3-jarige opleiding tot authorised teacher in Kopenhagen.
Om zangtechnisch te groeien is het van groot belang om de stem als instrument op te vatten, als zodanig te leren kennen en aan te sturen. Herhaling en het daardoor ontwikkelen van het spiergeheugen spelen hierin een belangrijke rol. Hiervoor heb ik een speciale cursus ontwikkeld, de Stem-Boost.